Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice va fi scutit de taxe vamale

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de lege privind importul unor echipamente, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi.

„Promovarea proiectului de lege va facilita achiziționarea echipamentului sportiv și al celui de gală/paradă calitativ, cu un design unic pentru membrii echipei naționale olimpice delegați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, menționează autorii documentului.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atît sportiv, cat și de gală și de parade.

Cheltuielile de transportare și echipare a echipei naționale sînt asigurate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova din surse proprii, din surse atrase de la parteneri și sponsori. Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România.


Preluat de la: Noi.md