E oficial. Joe Biden va candida pentru al doilea mandat la Casa Albă (VIDEO)

„Să ne terminăm treaba”. Este sloganul din clipul prin care Joe Biden anunţă că va candida pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, care vor avea loc anul viitor. 

Clipul video de trei minute începe cu ”Freedom” (Libertate). Biden spune că dreptul la avort, apărarea democrației, dreptul la vot și securitatea socială vor fi printre subiectele cele mai importante ale campaniei din 2024. 

Biden a mai spus că alegătorii vor avea de ales între a lăsa generației următoare mai multe sau mai puţine drepturi, mai multă sau mai puţină libertate.

„Fiecare generație de americani a înfruntat un moment în care au fost nevoiți să apere democrația, să lupte pentru libertățile individuale, pentru dreptul de a vota și pentru drepturile civile. Acum e rândul nostru”, a mai declarat președintele american în clipul său. 

Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte pe care l-au avut Statele Unite ale Americii. Dacă va câştiga realegerea, el va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

Candidatura sa se axează pe lupta împotriva extremismului promovat de fostul peședinte Donald Trump și pe încercarea de a-l împiedica pe acesta să câștige un nou mandat.


Preluat de la: Publika.md