După de 3 luni de carantină / Medicii de la Taraclia anunță că nu mai au unde spitaliza pacienții

 

La Spitalul Raional Taraclia nu mai sunt locuri pentru spitalizarea bolnavilor, singurul medic infecționist nu face față situației, iar lucrătorii Centrelor de sănătate nu dispun de suficiente echipamente de protecție, scrie gagauzia24.com. Potrivit sursei citate, sunt doar câteva dintre problemele discutate în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare Sănătate Publică de la Taraclia.

Directorul Spitalului Raional, Valerii Jelev, a precizat că, în prezent, sunt internați 25 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Doctorul recunoaște că situața este complicată, medicii sunt epuizați, unii au început să-și dea demisia.

„O doctoriță de la centrul COVID a declarat că din cauza problemelor de sănătate, din cauza presiunii fizice și emoționale nu mai poate continua activitatea în regim normal. Avem nevoie urgent de un medic, măcar rezident, pentru ca această secție să poată funcționa. Fără un doctor în plus nu vom putea nici măcar să primim pacienții”, a explicat șeful spitalului, care a precizat că pacienții care ajung în secție în ultima perioadă sunt în stare extrem de gravă.

Șefa centrului de Sănătate de la Taraclia, Ana Pulucciu, a declarat că instituția înregistrează un deficit de costume de protecție.

„Ieri am făcut 25 de teste și am cheltuit 50 de costume. Dacă azi facem încă 17 teste, pentru mâine și poimâine nu vom mai avea costume”, a spus Pulucciu.

Șefa Centrului de Sănătate a adăugat că și lipsa de doctori este la fel de stringentă. Mai mulți medici și lucrători medicali s-au infectat, iar doi doctori de 76 și de 80 de ani se află în regim de autoizolare.

Medicii de la Taraclia mai spun că nu au cum să-și oblige angajații să muncească în afara programului și în zilele de odihnă, în condițiile în care nu sunt remunerați corespunzător pentru asta.
 
https://agora.md 


Preluat de la: Timpul.md