"Drog de război al Statului Islamic", găsit în Odesa. Pe piața neagră ar valora peste 30 de milioane de dolari

750 de kilograme de substanțe psihotrope au fost confiscate la Odesa de ofițerii Seviciului de Securitate al Ucrainei. Este vorba de aşa-numitul ”drog de război al Statului Islamic”, care pe piața neagră ar valora peste 30 de milioane de dolari. Drogul conţine substanța psihoactivă Captagon, care întărește rezistența fizică, dar are efecte secundare severe şi lipseşte consumatorul de sentimentul de milă.

Potrivit oamenilor legii, doi bărbați ar fi organizat transportarea drogurilor din una dintre țările mediteranene şi pe care planificau să le trimită într-o țară din Golful Persic. Marfa ilegală a ajuns în portul maritim ”Iujnâi”, fiind ascunsă în containerele pentru dulciuri, într-un lot de amidon de porumb. După declararea mărfii la vamă, ofițerii Seviciului de Securitate al Ucrainei au reținut făptașii, iar containerul a fost confiscat.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, iar oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica alte persoane, care pot fi implicate în această schemă ilegală.


Preluat de la: Publika.md