Drama unei adolescente de doar 15 ani. A învins cancerul, însă a murit de COVID-19

O adolescentă din Kentucky, SUA, în vârstă de 15 ani, născută cu sindrom Down și diagnosticată cu leucemie în iulie 2019, a murit fiind răpusă de noul tip de coronavirus, notează CNN, citat de libertatea.ro.

„În a 30-a zi a unui plan de tratament de doi ani, ea a învins cancerul”, a declarat, joi, guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, într-o conferință de presă, după ce a primit permisiunea familiei adolescentei să ofere informații despre viața ei.

Din păcate, duminică, 15 noiembrie, Alexa a cedat în fața noului coronavirus.

Pentru prieteni, adolescenta era cunoscută drept „fluture social”, cu „un zâmbet infecțios, care ar putea lumina în orice zi”, potrivit lui Travis Holder, directorul de gestionare a situațiilor de urgență din Ballard County.

„A fost boboc la Ballard Memorial High School, membru al corului, membru activ al grupului ei de tineri din biserică și (din plin) s-a bucurat de timpul petrecut cu familia și cu prietenii ei”, a scris Holder, într-o postare pe Facebook.

În săptămâna de Halloween, Alexa a început să se simtă rău și a rugat-o pe mama ei să o ia de la școală. În următoarele zile, ambele au fost diagnosticate cu COVID-19. Conform lui Holder, mama adolescentei a fost internată în spital și plasată pe un ventilator. În schimb, Alexa a prezentat la început simptome ușoare și a rămas acasă. În acea perioadă, bunicii fetei au fost și ei testați pozitiv cu coronavirus și au fost spitalizați, a mai spus Holder.

„Pe măsură ce zilele treceau, Alexa a început să se simtă puțin mai rău în fiecare zi și a fost în cele din urmă internată din cauza COVID-19 și a dezvoltării pneumoniei”, a adăugat Holder.

Fata a fost transportată la Nashville, unde sora ei mai mare, care s-a vindecat recent de COVID-19, a rămas alături de ea. Nu după mult timp, Alexa a început să aibă probleme din ce în ce mai mari de sănătate, iar medicii au decis să o plaseze pe un ventilator, a dezvăluit Holder.

Pe 15 noiembrie, la o zi după ce mama ei a fost externată dintr-un spital din Kentucky, Alexa a murit.

„Alexa a fost și este un copil frumos al lui Dumnezeu. Este o mare pierdere pentru comunitate”, a mai spus, printre altele, guvernatorul. Referitor la COVID-19, Travis Holder a precizat: „Trebuie să ne dăm seama că acest lucru este real. Nu este ceva politic. Trebuie să începem să luăm măsurile de precauție în serios”.


Preluat de la: Publika.md