Dragostea învinge restricțiile. Italia aprobă excepția care permite reunificarea cuplurilor internaționale

Oamenii care locuiesc în afara Europei pot călători acum pentru a-și vizita partenerii din Italia, întrucât guvernul italian a semnat o derogare de la regulile de călătorie, scrie gandul.ro.

După luni întregi de presiuni și cereri nu numai ale partenerilor necăsătoriți ai cetățenilor și rezidenților săi, ci și ai politicienilor și oficialilor, guvernul italian a decis că partenerii care locuiesc în străinătate pot intra in Italia pentru a se alătura ”persoanei cu care au o relație emoțională”.

Decizia a intrat în vigoare începând cu 7 septembrie, în temeiul decretului de urgență semnat de premierul Giuseppe Conte în aceeași zi.

 

Il Presidente @GiuseppeConteIT ha firmato il Dpcm che proroga al 7 ottobre le misure per contrastare il diffondersi del virus Covid-19 contenute nel Dpcm 7 agosto 2020 https://t.co/uHN9uZmhpO

Deși cerințele nu au fost încă clarificate de către autorități, singurul lucru cunoscut până acum este că cei care călătoresc în Italia din acest motiv trebuie să treacă print-o perioadă de carantină obligatorie de 14 zile la sosire și vor trebui să completeze un formular de autocertificare (care nu a fost încă lansat), relatează ziarul italian La Repubblica. Acest formular de autocertificare va fi trimis autorităților locale de sănătate.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană de focarul de coronavirus, deoarece țara a înregistrat aproape 25 de mii de cazuri până la 15 martie, când Comisia UE a recomandat închiderea frontierelor externe ca o modalitate de combatere a răspândirii în continuare a virus.

Țara a fost, de fapt, al doilea membru al UE care și-a închis frontierele pentru cetățenii non-UE în ianuarie, ceea ce înseamnă că partenerii cetățenilor și rezidenților italieni nu și-au mai întâlnit persoanele iubite de opt luni.

Decizia de a scuti partenerii necăsătoriți ai cetățenilor și rezidenților italieni de interdicția de intrare COVID-19 vine în urma unei promisiuni dată de ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, la 30 iulie, în timpul unei sesiuni publice a președintelui Casellati.

Întrebat de către membrul Senatului italian al Republicii, Julia Unterberger, despre problemă, Speranza a promis că va evalua propunerea de redeschidere a frontierelor pentru această categorie.


Preluat de la: Publika.md