Dragalin a comentat demisia celor nouă procurori anticorupției

Întrebată cine sînt procurorii care au decis să demisioneze, șefa PA a precizat că nu va divulga numele acestora. Cu toate acestea, Dragalin a menționat că acest fapt se va afla pe parcurs. Aceasta a spus că procurorul responsabil pe Frauda bancară pleacă din sistem„ pentru că simte sigur că nu va fi evaluat obiectiv în evaluării integrității etice și financiare”.

„Nu este cazul să le spun numele, pînă la urmă asta este o decizie personală luată după o consultație cu familia. Nu sînt eu persoana potrivită pentru a divulga cine sînt, clar lucru că pe parcurs se va afla. Un lucru ce pot menționa că sînt doi procurori din secția Judiciară și un procuror responsabil pe Frauda bancară”, a conchis Dragalin.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că 9 procurori de la Procuratura Anticorupție și-au depus cererile de demisie după ce au fost notificați despre inițierea procesului de evaluare externă. Anunțul a fost făcut, astăzi, cînd expiră cele 20 de zile, de la notificare, în care procurorii urmau să decidă dacă acceptă evaluarea sau își dau demisia.


Preluat de la: Noi.md