Două zile de foc la Ţînţăreni. Pompierii continuă lichidarea incendiului (VIDEO)

Pompierii continuă lichidarea incendiului de la Ţînţăreni, utilizând tehnica grea de intervenție. Angajații IGSU vor acționa în comun cu reprezentanții ÎM Regia Auto salubritate pentru copertarea terenului, dar și refularea apei în focarele care mocnesc.

Miercuri, autoritățile s-au convocat pentru a lua decizii în vederea stopării eficiente a arderii de la gunoiște.

În cadrul ședinței a participat ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban, reprezentanții ÎM Regia Auto Salubritate și autoritățile publice locale.

În cadrul discuțiilor s-a stabilit că gestionarea situației urmează să fie efectuată de autorități, iar pentru lichidarea incendiului va fi folosită în continuare tehnica grea de intervenție.

Poligonul de deșeuri se extinde pe o suprafața de 900 de metri pătraţi, iar focarele de ardere mocnesc în adâncime. Pentru remedierea situației la fața locului în continuare vor acționa pompierii în comun cu autoritățile publice și vor fi depuse eforturi pentru a nu permite răspândirea arderii.

PUBLIKA.MD aminteşte că angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țînțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 15:00.

Pompierii au lucrat în prima zi 8 ore continuu și au reușit localizarea arderii. Pe parcursul nopții lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora.

În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.


Preluat de la: Publika.md