Două reprezentante ale Congresului american acuză că s-au infectat cu SARS-CoV-2 în timpul violenţelor de la Capitoliu

Două reprezentante ale Congresului american au anunţat că au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce s-au adăpostit împreună cu alţi aleși într-o sală securizată în timpul asaltului asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie. Una dintre ele își acuză colegii republicani că au refuzat să poarte mască, relatează AFP, transmite digi24.ro.

Democrata Pramila Jayapal, membră a Camerei Reprezentanților, a explicat pe Twitter că a făcut un test, după ce a rămas închisă într-o sală securizată cu alţi deputaţi, şi a aflat că este pozitivă.

„Mulţi republicani continuă să refuze să ia măsuri de precauţie minime împotriva COVID-19 şi să poarte o simplă mască într-o sală suprapopulată în plină pandemie, ceea ce a provocat o super-răspândire pe lângă un atac terorist intern”, a adăugat aleasa democrată, care s-a autoizolat.

„Timpul petrecut în sală a durat mai multe ore şi mai mulţi republicani nu numai că au refuzat să poarte mască, dar şi-au ridiculizat în plus colegii şi personalul care le-a oferit-o”, a continuat ea, adăugând că aceşti deputaţi au dat dovadă – în opinia sa – de „stupiditate egoistă” şi că ei nu ar mai trebui să revină în Congres.

 


Preluat de la: Publika.md