Două programe de sprijin al activității de întreprinzător vor fi realizate cu susținerea Băncii Mondiale

Două programe de sprijin al activității de întreprinzător, pentru a asigura un răspuns eficient în lupta cu pandemia COVID-19, vor fi realizate în Moldova cu susținerea Băncii Mondiale.

Este vorba despre mecanismul de subvenționare a plăților salariale și programul de rambursare a TVA.

Potrivit unui proiect votat în Parlament, a fost replanificată suma de 15 milioane dolari SUA pentru finanțarea bazată pe rezultate conform componentei noi incluse în proiect.

În acest sens, Parlamentul a votat pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Amendamentului la Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrării fiscale (TAMP).

”Restructurarea Proiectului TAMP asigură implementarea măsurilor de sprijin, îndreptate asupra mediului de afaceri din Republica Moldova, și este în concordanță cu pilonul trei al răspunsului la criza COVID-19 al Grupului Băncii Mondiale. Prin măsurile propuse se urmărește creșterea nivelului de bunăstare a cetățenilor, îmbunătățirea climatului de afaceri și sporirea competitivității acestuia, modernizarea sistemului de administrare fiscală și fortificarea capacităților de colectare a veniturilor la bugetul public național”, se menționează în nota informativă a proiectului.


Preluat de la: Publika.md