Două persoane din Nisporeni, AMENDATE cu câte 10 000 de lei pentru că au dat foc la resturi vegetale

Două persoane din raionul Nisporeni au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare pentru că au dat foc la resturi vegetale. Cei doi au fost depistați, în urma raziilor de salubrizare efectuate de către inspectorii de mediu.

În acest context, Inspectorul pentru Protecția Mediului anunță că a fost majorat cuantumul amenzii aplicate pentru încălcarea regulilor de gestioinare a deșeurilor.

„Nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, a biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură se sancționează cu o amendă de la 10.000 până la 15.000 lei pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, și cu amendă de la 30.000 până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an”, menționează Inspectorul pentru Protecția Mediului.

Cetățenii, autoritățile publice, asociațiile obștești de mediu și sănătate sunt îndemnați să fie prietenoși cu mediul înconjurător și să promoveze acțiuni de protecție a mediului, pentru a preveni poluarea aerului atmosferic și a în scopul ocrotirii sănătății populației.


Preluat de la: Publika.md