Donald Trump refuză să participe la o dezbatere virtuală cu Joe Biden

Preşedintele SUA, Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă, refuză să participe la următoarea dezbatere cu democratul Joe Biden. Anunţul lui Trump vine după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale a anunţat trecerea la un format online, pentru a reduce riscurile infectării cu virusul COVID-19.

„Am înţeles că Comisia a schimbat formatul dezbaterilor, pe care noi nu îl putem accepta. – Deci, spuneţi că nu veţi participa? – Nu, nu îmi voi pierde timpul cu o dezbatere virtuală. Adevărata dezbatere nu presupune să stai în faţa unui computer şi să participi la dezbateri ridicole”.

Comisia pentru dezbateri prezidenţiale a anunţat într-un comunicat de presă că Trump şi Biden vor participa la aşteptata confruntare, programată pentru 15 octombrie, din locuri diferite. Asta în timp ce spectatorii și moderatorul, jurnalistul Steve Scully, se vor afla în Miami, Florida.

Dacă Donald Trump a refuzat să se conformeze noilor condiţii stabilite de comisie, Joe Biden a anunţat că le acceptă şi acceptă cu nerăbdare să se adreseze direct poporului american.

Casa Albă a anunţat săptămâna trecută, la doar trei zile după prima dezbatere prezidenţială televizată că Donald Trump şi soţia acestuia, Melania, sunt infectaţi cu coronavirus.

Preşedintele american a stat internat trei zile, iar luni s-a întors la reşedinţa de stat, declarând că se simte bine.


Preluat de la: Publika.md