Donald Trump, nominalizat de Partidului Republican pentru al doilea mandat la Casa Albă

Donald Trump a fost nominalizat de Partidului Republican pentru al doilea mandat la Casa Albă. În timpul discursului din a patra noapte a Convenţiei Republicane, actualul lider american a declarat că va continua să lupte împotriva socialismului, anarhiei şi a extremismului, pe care le-ar promova de câteva luni democraţii.

„Accept cu plăcere nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite.”, a declarat preşedintele SUA, candidat la prezidenţiale, Donald Trump.

Trump consideră că eventuala victorie a rivalului său, Joe Biden, ar însemna omorârea visului american. El spune că agenda politică a democratului ar fi întocmită în China, iar asta poate provoca o mare instabilitate în ţară, atât pe plan social, cât şi economic.

„Votul vostru va decide dacă respectăm legile în SUA sau dacă le permitem anarhiştilor violenţi, agitatorilor şi criminalilor să ne ameninţe cetăţenii. Platforma lui Biden este un pericol pentru securitatea publică.”, a comunicat preşedintele SUA, candidat la prezidenţiale, Donald Trump.

Joe Biden a răspuns la declaraţiile rivalului său printr-o postare pe Twitter. „Când Trump spune că nu vei fi în siguranţă în America lui Biden, întreabă-te cât de sigur te simţi în America lui Trump?”, a scris candidatul democraţilor.

Joe Biden a fost nominalizat oficial în cursa pentru Casa Albă în urmă cu 10 zile. În 2011, politicianul american a vizitat ţara noastră. Alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii vor avea loc în data de 3 noiembrie. Potrivit sondajelor, Biden ar obţine 52 de procente dintre voturile americanilor, în timp ce Trump doar – 41.


Preluat de la: Publika.md