Donald Trump a grațiat de Ziua Recunoștinței, ultimul său curcan

Donald Trump a apărut marți în public, înainte de Ziua Recunoștinței, şi a grațiat, cel mai probabil, ultimul său curcan. Dintre cele două păsări, Corn și Cob, care se plimbau prin grădina de trandafiri de la Casa Albă, Trump a ales să-l grațieze pe Corn.

„Corn, îţi acord graţiere completă! Îți mulţumesc, Corn! Vă urez o zi a Recunoștinței fericită tuturor, vă mulțumesc!”

Preşedintele american în exerciţiu a părut bine dispus, a schițat câteva zâmbete și i-a mulțumit soției pentru superba grădină de trandafiri.

”Suntem bucuroși să vă primim în superba grădina de trandafiri, unde prima doamnă a muncit foarte mult. Ai făcut un lucru fantastic, îți mulțumesc foarte mult.”

După grațierea curcanului, cuplul prezidențial, despre care presa de peste Ocean a scris în ultimele săptămâni că ar fi în proces de divorț, a salutat presa, fără să răspundă la întrebări, şi s-a retras, ținându-se de mână.

Deși a fost graţiat doar Corn, nici Cob nu va ajunge pe vreo masă de sărbătoare. Ambii curcani vor fi returnaţi Universităţii din Iowa, de unde au fost aduși.

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare tradițională în Statele Unite ale Americii, marcată în cel puțin 150 de ani. Tradiția anuală a grațierii unui curcan a început încă în perioada în care Abraham Lincoln era președinte.


Preluat de la: Publika.md