Doliu la MAI: A murit generalul Anatolie Simac, fostul viceministru al Afacerilor Interne și ex-comandantul Trupelor de Carabinieri

„Cu profundă tristețe ne luăm rămas bun astăzi, de la Anatolie Simac- vice ministru al Ministerului Afacerilor Interne, ex-comandant al Trupelor de Carabinieri, general de brigadă în rezervă.

Anatolie Simac s-a remarcat ca un lider devotat, inclusiv prin activitatea sa ca deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, dar și semnatar al Declarației de Independență, până la promovarea legii privind Trupele de Carabinieri. Anatolie Simac a jucat un rol esențial în dezvoltarea și consolidarea acestei importante ramuri a Ministerului Afacerilor Interne.

Menționăm că, la data de 11 februarie 1997, a fost numit în funcția de vice ministru al Ministerului Afacerilor Interne și comandant al Departamentului Trupelor de Carabinieri, mandatul său a durat până la 7 mai 2001.

Contribuția sa a fost fundamentală în stabilirea temeliilor și în dezvoltarea ulterioară a acestei instituții cheie a securității naționale.

Angajații Inspectoratului General de Carabinieri va păstra vie memoria și realizările sale. Cu profund regret, exprimăm cordiale sentimente de compasiune și sincere condoleanțe familiei Simac și celor care i-au fost dragi și apropiați.

Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.


Preluat de la: Unimedia.info