DOLIU în lumea teatrului. Actorul Iurie Suveică s-a stins din viață

Cunoscutul actor de teatru și cinema Iurie Suveică s-a stins din viață la 56 de ani. Maestrul a fost găsit mort în propria casă, vineri seară, de tatăl şi fratele său. Informaţia a fost confirmată de fosta soție, Cornelia Suveică. Ea a declarat că nu cunoaște ce s-ar fi putut întâmpla şi că acesta nu suferea de vreo boală care să-i pună viaţa în pericol.

Fosta soţie mai spune că a discutat mult cu el la telefon cu o zi înainte de tragedie şi părea că suferă de depresie.

„Nu a suferit de nimic, ca orice om, probabil, tristețea ca pentru fiecare actor că nu prea este întrebat. Probabil, aceasta l-a durut cel mai mult”, a spus Cornelia Suveică.

Fosta soție mai spune că Iurie Suveică a fost un om care a iubit viața la maximum: „Iurie Suveică a fost un mare actor, un om cu literă mare, un prieten adevărat, un tată bun, un soț iubitor, un copil care și-a stimat părinții”. 

În teatru, Iurie Suveică a interpretat peste 50 de roluri. Din 2015 a activat în calitate de director adjunct și actor la Teatrul „Luceafărul”.

Profund îndureraţi de moartea subită a acestuia, colegii de breaslă și-au luat rămas-bun printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a teatrului.

„Teatrul „Luceafărul” exprimă sincere condoleanțe familiei, rudelor și prietenilor. Drum lin în lumină, Iurie Suveică!…”, se arată în postare.

Şi colectivul Teatrului „Mihai Eminescu” este profund îndurerat de trecerea în neființă a maestrului Iurie Suveică. Aducem un ultim omagiu unui om dăruit artei. Condoleanțe familiei îndurerate și celor apropiați!, au transmis colegii de breaslă.

Iurie Suveică s-a născut în 16 decembrie 1964, în satul Sudarca, raionul Dondușeni. El a jucat pe scenele mai multor teatre din ţară. Are în palmares şi o multitudine de roluri de cinema, în pelicule de prin anii ’90. În 2019 i-a fost conferit titlul de maestru în artă.


Preluat de la: Publika.md