DOLIU în lumea muzicii salsa! LEGENDARUL Johnny Pacheco, răpus de pneumonie

Legendarul muzician Johnny Pacheco, considerat unul dintre părinţii muzicii salsa, a murit luni la New York, la vârsta de 85 de ani, a anunţat familia sa.

Muzician, compozitor şi producător, Johnny Pacheco, născut în 1935 în Republica Dominicană, a fondat casa de discuri Fania Records şi grupul Fania All-Stars, din care au făcut parte artişti emblematici ai muzicii salsa, precum Celia Cruz, Hector Lavos şi Willie Colon.

„Cu imensă durere în suflet şi un mare gol în inimă, vă anunţ că maestrul Johnny Pacheco a murit astăzi în pace. Multe mulţumiri pentru rugăciunile voastre şi pentru toată dragostea pe care i-aţi acordat-o mereu”, a declarat soţia sa, Cuqui Pacheco, într-un comunicat publicat în numele familiei pe contul oficial de Facebook al artistului.

Muzicianul fusese internat de urgenţă în urmă cu câteva zile pentru pneumonie.

Născut la 25 martie 1935 în oraşul dominican Santiago de los Caballeros, Juan Azarias Pacheco, care a devenit ulterior Johnny Pacheco, a ajuns la New York în copilărie împreună cu familia sa.

După ce a studiat muzica la celebra şcoală Juilliard din New York, el şi-a început cariera în anii 1950, devenind faimos alături de orchestra Pacheco y su Charanga.

Artistul a fondat Fania Records în 1964 alături de avocatul Gerald „Jerry” Masucci.

„Odihneşte-te în pace, dragul meu prieten şi maestru”, a scris pe Twitter Willie Colon, scrie agerpres.ro.

„El faisan” şi „Quitate tu” sunt două dintre cele peste o sută de melodii pe care Johnny Pacheco le-a înregistrat sau compus


Preluat de la: Publika.md