DOLIU în Chițcanii Vechi. Locul unde s-a nascut cei doi frați moldoveni ÎMPUȘCAȚI la Moscova

 Familia acestora, dar și oamenii din localitate, sunt șocați. Ei spun că nu pot crede că nunta însângerată avea să însemne moartea celor doi consăteni, pentru care au doar cuvinte de laudă. Fratele și sora au vorbit în exclusivitate pentru noi despre tragedie, transmite Știri.md.

Tineri, plini de viață, cu propriile afaceri și cu un viitor frumos, pe care și-l construiau la Moscova, acolo unde erau stabiliți de 20 de ani.

Este vorba despre Radu și Filip Cordineanu, cetățenii moldoveni, care, și-au găsit sfârșitul tragic chiar la nunta unuia dintre frați.

Vestea i-a răpus pe apropiați. Fratele vitreg rămas în satul unde au copilărit, spune că încă mai așteaptă ca cei doi să le calce pragul.

„Pentru mine, parcă sunt… permanent așteptăm să vină. Trebuie să vină la sărbători. Plini de viață. Mereu erau veseli. Nici nu spuneau când vin acasă. Toată vremea ne făceau o surpriză”, spune Vasile Cordineanu, fratele.

Și sora lor, stabilită în Italia, abia de și-a putut stăpâni lacrimile, ca să ne spună, printre rânduri, că nu poate accepta această pierdere, mai ales că acum un an și-a pierdut și mama.

„Persoanele care au făcut chestia asta merită moartea. Moarte pentru moarte, atât. Asta e la moment. Nu au meritat persoanele acestea să aibă un așa final. Pentru mine ei încă sunt vii, nu realizez faptul că numai sunt”, a declarat Tatiana Cordineanu, sora.

„Au copilărit în ochii mei, i-am ținut în brațe. Erau niște băieți muncitori. Noi suntem șocați toată mahalaua. Și eu am doi băieți, doamne, să mă păzească Dumnezeu”.

Cei doi frați au fost uciși sâmbăta trecută, într-un local din Moscova, iar suspecții care le-ar fi curmat viețile au fost arestați pe un termen de două luni. Vladimir Devetaiev și fratele său Alexei sunt suspectați pentru dublu omor și port ilegal de armă.

Potrivit presei ruse, indivizii au depus mărturii, însă deocamdată nu se știe dacă aceștia și-au recunoscut vina sau care ar fi motivul clar al crimei.


Preluat de la: Timpul.md