Doi turci musulmani, eroi în atacul terorist de la Viena. Au salvat viaţa unei bătrâne

Doi tineri turci au devenit eroi după ce au sărit în ajutorul unei bătrâne şi a unui poliţist rănit în atacul din centrul Vienei. Ei au mărturisit că sunt musulmani, dar resping orice formă de teroare. Unul dintre ei a povestit cum a acţionat atacatorul, principalul suspect, un tânăr radicalizat, simpatizant ISIS.

Unul din tineri a intervenit pentru a adăposti de gloanţe o femeie bătrână aflată pe stradă, în timp ce al doilea a ajutat un poliţist rănit.  

„Suntem alături de Austria, de Viena. Respectăm Austria”, a scris unul dintre ei pe reţele sociale unde a publicat un clip.  

„Bineînţeles că a existat frică. Mi-a fost teamă, dar ideea de a salva vieţi m-a făcut să fiu plin de adrenalină. Frica te face să faci lucruri pe care altfel nu le-ai putea face”, a spus celălalt, potrivit Digi 24 care citează un ziar local.  

Osama Joda a povestit că l-a observat pe atacator înainte să deschidă focul.  

„S-a ascuns într-un garaj şi a tras asupra trecătorilor din usă”, a spus el precizând că se afla la muncă la un fast-food şi s-a ferit de gloanţe înăuntru. A ieşit însă pentru a pune la adăpost un poliţist rănit alături de care a stat până la sosirea ambulanţei încercând să-i oprească sângerarea, scrie adevarul.ro.


Preluat de la: Publika.md