Doi români și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă, noaptea, la Verona. Zeci de italieni vor să-l ia acasă

Doi români și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă, noaptea, la Verona, a relatat Verona Sera. Zeci de italieni vor să-l ia acasă pe micuțul a cărui poveste a impresionat până la lacrimi foarte mulți oameni. „Plângea și îi era frig!”, a povestit bărbatul care l-a găsit.

Un bebeluș de numai 4 luni a fost găsit pe stradă, la Verona, în noaptea de 14 spre 15 octombrie. „După ani de serviciu, este pentru prima dată când ni se întâmplă un astfel de caz extrem.” Acestea sunt cuvintele lui Antonio Taurina, unul dintre cei doi polițiști chemați pe via Tevere, unde fusese raportată la 113 prezența unui copil abandonat.

Era pe la miezul nopții când un cetățean pakistanez a chemat poliția. Bărbatul a anunțat că a observat, în drum spre serviciu, un nou-născut înfășurat într-o pătură de lână lângă poarta unei case.

Ajuns la fața locului cu o ambulanță, personalul medical a avut grijă de micuțul care a fost transportat la Spitalul Borgo Trento, unde a fost plasat pentru observație în secția de terapie intensivă, ca măsură de precauție: cel mic are patru luni și din fericire starea sănătății sale era bună.

Carabinierii din Verona au identificat părinții copilului abandonat în zona cartierului Golosine. Este vorba despre un cuplu de români, tatăl în vârstă de 30 de ani și mama de 34, care locuiesc în Italia de mai bine de un an. În luna iulie a anului trecut s-a născut primul lor copil și au fost găzduiți la Verona în casa unei românce, o cunoștință.

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil a crescut disconfortul celor doi tineri părinți și fără posibilități materiale aceștia au decis să-l abandoneze pe cel mic. Cei doi părinți au fost identificați cu ajutorul româncei care i-a găzduit.

Părinții lui vor trebui acum să răspundă în fața judecătorilor pentru infracțiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte”.

Între timp, consilierul pentru servicii sociale de la Primăria din Verona, Daniela Maellare, a declarat că foarte multe persoane îi contactează și spun că sunt dispuși să înfieze copilul.

 


Preluat de la: Publika.md