Doi polițiști aflați în casa unei persoane dispărute s-au dat în spectacol

Cei doi ofițeri au fost filmați pe canapea uitîndu-se la televizor și folosind gantere în casa lui Abbygail Lawton. Ei răspundeau la un raport conform căruia tînăra de 21 de ani a dispărut în timpul unei crize de sănătate mintală.

Poliția din Greater Manchester (GMP) a declarat că ofițerii nu au încălcat standardele după ce aceasta a depus o plîngere oficială, declarîndu-se dezgustată de gestul lor.

Dar Direcția pentru Standarde Profesionale (Professional Standards Branch – PSD) a forțelor de ordine a declarat că cei doi „ar trebui să reflecteze asupra plîngerii și să învețe din ea”.

„Abbygail Lawton a spus că acțiunile lor i-au provocat „traume psihice și neîncredere” în poliție.

Poliția a fost chemată la domiciliul ei pe 3 ianuarie, după ce au fost exprimate îngrijorări cu privire la sănătatea fetei. GMP a declarat că ofițerii au fost nevoiți să rămînă la proprietate în cazul în care aceasta s-ar fi întors, ca măsură de protecție, în timp ce se efectua o percheziție mai amplă.

Dar Layton a declarat că, în timpul apelurilor anterioare, ofițerii i-au verificat casa și apoi au așteptat-o în mașină.

Ea a spus că a fost alertată de mișcările din locuința ei de o aplicație și că i-a putut vedea pe cei doi bărbați uitîndu-se la televizor și folosind greutățile ei. De asemenea, ea a fost găsită de poliție în jurul orei 04:00 și arestată timp de 12 ore pentru că a irosit timpul poliției.

„Te aștepți ca poliția să muncească din greu și să protejeze oamenii, nu este foarte profesionist”.


Preluat de la: Noi.md