Doi moldoveni riscă câte o amendă de până la 32.500 de lei. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră

Doi moldoveni sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor de conducere false. Ambele incidente au fost înregistrate, noapte trecută, pe sensul de ieșire din țară.

Primul caz a fost consemnat în punctul de trecere Sculeni. Un tânăr de 32 de ani s-a apropiat la linia de control, în calitate de pieton, unde a prezentat la control actele pentru trecerea frontierei. Astfel, a fost depistat permisul de conducere eliberat de autoritățile, care s-a dovedit a fi fals.

Audiat, tânărul a declarat că a studiat la o școală auto din Federația Rusă, însă fără să susțină examenul, motiv pentru care a scos din buzunar 45 mii de ruble rusești. Mai mult, acesta a spus că nu ştia că documentul este fals.

Al doilea proces verbal a fost întocmit de inspectorii din punctul de trecere Giurgiulești Galați. Pentru verificările de rigoare s-a prezentat un tânăr de 32 de ani locuitor din Victorovca, raionul Cantemir, care era la volanul unui Mercedes Sprinter. 

În urma verificărilor, în torpedoul automobilului au fost găsite două certificate de pregătire profesională eliberate de către autoritățile românești, care erau false. Ambele au fost eliberate pe numele unui alt moldovean.

Bărbatul a declarat că documentele le-a primit de la o femeie necunoscută pentru a le transmise fratelui său care se află în Germania. Despre autenticitatea actelor, conducătorul auto nu cunoaște nimic.

Actele au fost ridicate pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Ambii moldoveni riscă câte o amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau până la doi ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md