Doi moldoveni, prinși la vânătoare ilegală, cu arme fără acte: S-au ales cu amenzi de 3000 lei fiecare

„În urma intervenției prompte, au fost întocmite 2 procese-verbale conform art.128 alin.(2) Cod Contravențional al Republicii Moldova, iar amenzi în valoare de 3000 de lei fiecare au fost aplicate celor implicați în activitatea ilegală.

Un aspect deosebit de important în această acțiune a fost implicarea activă a voluntarilor de mediu și a vânătorilor locali, care au pus la dispoziția inspectorilor și colaboratorilor de poliție un automobil de teren. Aceasta a permis efectuarea razii eficiente prin pădurea înzăpezită, într-o zonă în care accesul era practic imposibil fără sprijinul vehiculului specializat.

Armele descoperite fără documente legale au fost ridicate, contribuind astfel la prevenirea potențialelor amenințări asupra biodiversității și protejarea animalelor sălbatice. Această acțiune reprezintă un exemplu de colaborare eficientă între autoritățile locale, voluntarii de mediu și comunitatea de vânători, toți lucrând împreună pentru un scop comun – protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor naturale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului și inspectorii de mediu din Telenești aduc cuvinte sincere de mulțumire voluntarilor de mediu și vânătorilor care au demonstrat spirit de solidaritate și au făcut posibilă această acțiune reușită.

Aceste eforturi colective reconfirmă importanța implicării comunității în protejarea mediului și menținerea echilibrului în ecosistemele fragile, spun responsabilii.


Preluat de la: Unimedia.info