Doi minori din raionul Ungheni, reținuți de către ofițeri pentru comiterea unui atac tâlhăresc (VIDEO)

Doi minori cu vârstele de 16 ani, dintr-o localitate din raionul Ungheni, au fost reținuți de către ofițeri pentru comiterea unui atac tâlhăresc.

Polițiștii au fost alertați la data de 24 octombrie, de către un bărbat, comunicând că a fost stropit cu gaz lacrimogen și în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil. La fața locului imediat s-au deplasat oamenii legii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști bărbatul în vârstă de 54 de ani, care activa în calitate de taximetrist, a comunicat că în timp ce staționa de el s-au apropiat doi indivizi și au întrebat dacă e liber. Ulterior, s-au deplasat pe câteva adrese după care au revenit pe strada Maria Drăgan, unde a și avut loc infracțiunea. Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 4 000 lei.

Pe cazul dat a fost dispusă inițierea unei cauze penale.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițeri, indivizii au fost identificați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată aceștia comunicând că au recurs la așa gest și au sustras telefonul mobil din cauza unei datorii pe care o aveau.    

Minorii sunt cercetați în stare de libertate iar conform legislației în vigoare pentru fapta comisă aceștia riscă de la 5 la 8 ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md