Doi distribuitori din Găgăuzia, amendați cu 120 000 de lei: „Au 15 zile pentru a-și legaliza activitatea”

„Acesta a constatat încălcarea prevederilor ce țin de protejarea spațiului audiovizual național prin retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă, precum și activitate neautorizată de către CA.

 „Orvitmedia” SRL a fost amendat cu 70 000 de lei pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești și cu 20 000 de lei pentru activitate fără act permisiv.

Compania retransmite, fără autorizație, 65 de servicii de televiziune, inclusiv „Первый канал”, „Россия 24” și „Россия 1” care, în perioada controlului, au difuzat emisiuni dedicate mesajului președintelui Federației Ruse către Adunarea Federală.

 O altă companie, vizată anul trecut de două controale ale CA, „Ilk Halk Televizionu” SRL, a fost amendată cu 30 000 de lei, pentru activitatea, în mod repetat, fără licență de emisie. Membrii CA au acordat un termen de cel mult 15 zile lucrătoare celor două entități pentru ca să își legalizeze activitatea.

Controlul a fost inițiat la sesizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației”, se arată în comunicatul emis de Consiliu Audiovizual.

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) anunță că au votat în unanimitate pentru sancționarea cu 200 000 de lei distribuitorii Oguzsatlink SRL și ILK HALK TELEVIZIONU SRL din UTA Găgăuzia, pentru neprotejarea spațiului audiovizual național. „Aceștia au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus, cu încălcarea prevederilor art. 17 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA). Ambii urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării”, se arată în comunicat.


Preluat de la: Unimedia.info