Dodon vrea să amâne 9 mai pentru… 24 august. TIMPUL îi propune să amâne pentru ultima săptămâna din campania electorală

 

Evenimentele pregătite pentru așa-numita „ziua victoriei”, sărbătorită pe 9 mai, ar putea fi amânate pentru 24 august. Anunțul a fost făcut de către Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate. La fel, Dodon a declarat că toate evenimentele în masă, care erau organizate anual pe data de 1 mai și 9 mai vor fi anulate.

Noi vom avea discuții că nu pot fi marșuri de 1 mai și 9 mai. Vom propune societății ca tot ceea ce ține de marșul de Ziua Victoriei să fie sărbătorit pe 24 august. Țările CSI, la fel examinează această opțiune”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că deși starea de urgență a fost instituită până pe 15 mai, Guvernul a continuat în luna martie pregătirile pentru Ziua Victoriei, sărbătorită la 9 mai. Cabinetul de miniștri a aprobat, pe 25 martie, instituirea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial”.

Confecționarea distincției, a legitimației, a baretei de substituire și a cutiei capitonate aferente acesteia, pentru 450 de veterani de război, necesită cheltuieli de puțin peste 157 de mii de lei. Banii ar fi fost alocați suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020.

Amintim că, pe 5 februarie 2020, Guvernul a aprobat planul de acțiuni pentru marcarea Zilei Victoriei. Acesta prevede inclusiv restaurarea complexului memorial „Eternitate” și participarea unui contingent al Armatei Naționale la parada militară de la Moscova.

TIMPUL îi propune lui Igor Dodon să organizeze „9 mai” în ultima săptămână de campania electorală. Fiind clar că re-alegerea în funcția de Președinte este unica agendă politică a autorităților, pentru un „impact maxim” este de preferat ca „9 mai” să fie celebrat în ultima săptămână din campania electorală! 
 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie