Dodon visează la modificarea Constituției după modelul rusesc

 

Autoritățile de la Chișinău ar studia experiența Federației Ruse în eventualitatea modificării Constituției. Declarații în acest sens au fost făcute de Andrei Neguța, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu Konstantin Kosaciov, președintele comitetului internațional al Consiliului Federației al Rusiei.

Astfel, diplomatul a ținut să precizeze că Republica Moldova a urmărit pregătirile pentru adoptarea amendamentelor la Constituția Rusiei și a remarcat importanța acestora.

„Încercăm să învățăm ce este posibil în condițiile sistemului politic al Moldovei, acest lucru este important și pentru noi. De asemenea, discutăm despre ce ar trebui schimbat în Constituția noastră”, a subliniat Andrei Neguța citat de Radio Chișinău.

La rândul său, Konstantin Kosaciov a declarat că, la nivel interparlamentar, Consiliul Federației colaborează activ cu fracțiunea Partidului Socialiștilor de la Chișinău.

Amintim că la sfârșitul lunii iunie, în Federația Rusă a avut loc un referendum, pe mai multe subiecte controversate. S-a decis, inclusiv, resetarea la zero a mandatelor de președinte ale lui Vladimir Putin, astfel încât liderul de la Kremlin va mai putea candida la încă două mandate.

Atunci două secții de vot au fost deschise și în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fără acordul oficial al Chișinăului.

 


Preluat de la: Timpul.md