Dodon evită să comenteze limbajul lui Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan: ”Frate, frate, dar fiecare stăpân la dânsul acasă”

Președintele Igor Dodon evită să comenteze limbajul premierului Ion Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan, pe care l-a numit „băiețaș”, adăugând că țara vecină ar fi cea mai coruptă din Europa. În schimb, șeful statului l-a criticat pe oficialul de la Bruxelles și i-a sugerat să fie stăpân la el acasă.

„Eu înțeleg și poziția domnului prim-ministru atunci când este atacat un Guvern de către un europarlamentar, care probabil trebuie să faciliteze dialogul dintre Republica Moldova și Parlamentul European. Se comportă ca un membru al unui partid de opoziție din Moldova. Frate, frate, dar fiecare stăpân la dânsul acasă”, a afirmat şeful statului, Igor Dodon.

În urma acestui scandal, mai mulți politicieni moldoveni i-au cerut premierului să-și prezinte demisia. Democraţii a emis un comunicat de presă în care a precizat că „se disociază” de declarațiile făcute de prim-ministru. Doar socialiștii au scris că împărtășesc opinia lui Ion Chicu și că replica acestuia ar fi fost una adecvată.


Preluat de la: Publika.md