Dodon a numit condițiile în care va participa la alegerile prezidențiale din Moldova

Potrivit lui, acest lucru se va întîmpla dacă opoziția nu va reuși să găsească un candidat unic și dacă sondajele de opinie vor arăta o șansă de victorie.

„Dacă nu vom găsi un candidat unic, care ar putea fi susținut de trei sau patru partide diferite, atunci, desigur, Partidul Socialiștilor va participa cu candidatul său. Bineînțeles, acest candidat aș putea fi eu, dacă sondajele arată că avem șanse de a cîștiga. Aceasta este strategia”, a declarat Igor Dodon pentru TASS în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Fostul președinte a menționat că acum unele sondaje arată victoria sa asupra Maiei Sandu în turul doi, luînd în calcul votul în interiorul țării, fără diasporă. În același timp, a spus el, diaspora a avut un rol și o influență serioasă cu patru ani în urmă.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie. În 2020, în turul doi, Igor Dodon a pierdut alegerile în fața Maiei Sandu. El a obținut 42,28%, în timp ce rivala sa a obținut 57,7% din sufragii.


Preluat de la: Noi.md