Documente falsificate și încărcătoare de arme de foc, ridicate la vamă

Primul caz implică un cetățean al Republicii Ghana, în vîrstă de 29 de ani, care călătorea pe ruta „Istanbul – Chișinău”. În timpul controlului la trecerea frontierei de stat, polițiștii au descoperit că viza electronică prezentată de acesta, pretins a fi eliberată de către autoritățile moldovenești, era falsificată prin intermediul unui site clonat. Ca urmare, cetățeanului i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova.

Al doilea caz a implicat o pasageră de pe ruta „Antalya – Chișinău”, identificată ca cetățeancă a Federației Ruse, în vîrstă de 41 de ani. Aceasta a încercat să intre în Republica Moldova, deținînd asupra sa un permis de conducere moldovenesc falsificat. Documentul, care aparținea unei persoane necunoscute, a fost descoperit în timpul controlului de nivelul II. Conform procedurilor, actul a fost ridicat și trimis pentru expertiză.

Al treilea caz vizează un cetățean ucrainean care călătorea pe ruta „Chișinău – Sabiha Gökçen”. În timpul controlului de securitate, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajul său de mînă cinci încărcătoare pentru diferite tipuri de arme de foc. Bunuri interzise pentru transportare peste frontiera de stat.


Preluat de la: Noi.md