Doctorul rus care l-a tratat pe Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Noviciok a murit brusc

 Medicul rus Serghei Maximishin, care l-a tratat pe politicianul Alexei Navalnîi după ce acesta a fost otrăvit, a murit brusc.

Maximishin era medic sef adjunct in cadrul Spitalului de Urgenta din Omsk, locul in care a ajuns Navalnii dupa ce a fost otravit cu noviciok.

Spitalul a transmis joi, 4 februarie, un comunicat de presa, relatand ca Serghei Maximishin a murit "brusc" la varsta de 55 de ani.

"Cu regret, va informam ca medicul sef adjunct pentru anestezie si resuscitare din cadrul Spitalului de Urgenta №1, asistent al departamentului Universitatii medicale de stat din Omsk, doctor in stiinte medicale, Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc", se spune in comunicatul transmis de Spital, fara a se preciza cauza decesului.

Navalnii a fost internat initial la sectia de otravire din cadrul spitalului de urgenta Nr.1 din Omsk, in 20 august 2020, dupa ce a fost otravit cu Novichok, in avionul in care se afla si care se indrepta din Siberia catre Moscova. Avionul a aterizat de urgenta in Omsk, dupa ce starea lui Navalnii s-a inrautatit.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presa, la momentul internarii lui Navalnii. In calitate de medic sef adjunct al spitalului pentru anestezie si resuscitare, el a fost unul dintre cei mai importanti medici de la nivelul spitalului, relateaza realitatea.net.

Lui Navalnii i-a fost indusa, medical, coma, la internare iar dupa multiple interventii externe, inclusiv pe linie diplomatica, el a fost scos din Rusia si dus in capitala Germaniei, unde a petrecut cinci luni pentru a se recupera dupa otravire.


Preluat de la: Timpul.md