Doar o singură persoană s-a ales cu amendă în cazul inaugurării veceului din Hiliuți. Cine este aceasta

Deși la inaugurarea veceului școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani au participat mai multe persoane, numai șefa gimnaziului, Ana Matei, s-a ales cu un proces verbal, pentru că ar fi organizat evenimentul cu încălcarea măsurilor anti-COVID-19. Informația a fost oferită pentru Cotidianul.md de către șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chislari. Directorul CSP, însă nu a putut să spună valoarea amenzii. 

Veaceslav Chislari mai afirmă că celelalte persoane n-au fost implicate în partea organizatorică a acțiunii. Este vorba de președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, dar și primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu.

Fotografiile în care cele patru persoane taie panglica roșie la intrarea grupului sanitar au fost făcute publice săptămâna trecută de către președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, care le-a plasat pe pagina sa de Facebook.

Mai târziu, când pozele au fost distribuite masiv, acestea au dispărut de pe pagina de facebook a lui Vasile Secrieru.

După acest incident, Ministerul Educației a interzis organizarea în școlile din țară a  manifestațiilor, care n-au legătură cu procesul educațional.


Preluat de la: Publika.md