Distanțarea socială este inexistentă pe litoralul românesc / Numărul mare de infectări nu-i sperie pe cei dornici de distracție

 

Numărul mare de infectări de ultimele zile nu-i sperie pe cei dornici de distracție. Pe litoral, mai multe familii și-au apropiat șezlongurile, au pus muzică și, încinși de atmosferă, au pornit mici chefuri pe plajă.

La amiază, plaja din Eforie Nord era plină de o mare de oameni. Familii şi prieteni şi-au dat întâlnire la mare.

Turistă: “Câte familii v-aţi adunat la mare? 4! Aţi lipit şezlonguri, să fiţi mai aproape unii de alţii? Da, da da da. Şi distanţare socială? Nu prea. Acum că suntem în grup ne-am apropiat”.

Turist: ”Şezlonguri,sunt vreo 6?! Aţi unit şezlongurile să staţi toţi împreună? Da, suntem împreună. Şi ştiţi cum e în familie nu e. Distanţare socială? De familie nu te mai fereşti, dar de alţii da. Dumneavoastră cum vă protejaţi? Eu nu prea mă protejez”.

Deşi pe timp de pandemie e mai sigur să păstrăm distanţa, pe plajă mulţi au uitat de reguli.

Turist din Timişoara: “Dumneavoastră luaţi careva măsuri de siguranţă? Da, familia: cumnata, fratele stăm doar în familie, doar în familie. Încercaţi să ţineţi cont de distanţare socială? Da, dar în apă nu se cam respectă. Aicea pe uscat da, în apă nu se prea respectă”.

Cum plaja era plină ochi, turiştii şi-au întins prosoapele până în buza mării. S-au aşezat şi în zonele rezervate salvamarilor şi echipelor de intervenţie.

Turistă: “Când aţi pus prosopul aici nu aţi văzut că e zona de intervenţie aici? Noi am venit dimineaţa tare la 7 şi ni-o dat voie. O zis că după asta, în partea ailaltă nu e voie. În cazul în care se întâmplă ceva au loc? Ne ridicăm şi plecăm”.

Inclusiv baldachinele au fost târâte pe nisip astfel încât grupul de distracţie să fie cât mai numeros. Iar în apă, mai mulţi tineri au împărţit acelaşi colac sau o singură saltea gonflabilă.

https://stirileprotv.ro/ 


Preluat de la: Timpul.md