Directorul Cimitirului "Sfântul Lazăr" şi adjunctul acestuia, reţinuți de CNA. VIDEO cu momentul în care iau mită

Directorul Cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală, Pavel Eni, adjunctul său, contabilul şi încă trei angajaţi ai instituţiei au fost reţinuţi de CNA. Cei şase sunt vizaţi în peste 130 de cauze penale privind vânzarea ilicită a locurilor de veci. 

Totodată, oamenii legii au efectuat peste 20 de percheziţii la domiciliile, în birourile şi în automobilele suspecţilor. În urma descinderilor au fost depistate şi ridicate aproape 700 de mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, suspecţii percepeau, în afară de taxa de stat de 1 051 de lei, plăţi suplimentare de la 5 000 până la 7 000 de lei pentru o înhumare. Totodată, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, trebuiau să plătească peste 9 000 de lei, dublu faţă de taxa de stat. 

Am contactat telefonic administraţia Cimitirului „Sfântul Lazăr”, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon. 

Totodată, Ludmila Boţan, şefa Combinatului Servicii Funerare ne-a spus că abia a revenit din concediu şi aşteaptă finalizarea anchetei pentru a oferi un comentariu.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacţie pe Facebook, unde a menţionat că fiecare trebuie să răspundă în faţa legii pentru acţiunile sale. Totodată, edilul a amintit despre semnarea unui acord de colaborare între Primărie şi CNA.

Combinatul Serviciilor Funerare administrează 11 cimitire municipale şi are 150 de salariaţi. Anual, în Chişinău sunt înhumate peste 5 000 de persoane.


Preluat de la: Publika.md