Directorul Bismobil Kitchen, Mihail Şaran, rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocatului

Directorul companiei de mobilă de bucătărie, Bismobil Kitchen, Mihail Şaran, rămâne în arest preventiv pentru 20 de zile. Judecătorii Curţii de Apel Chişinău au respins, astăzi, recursul avocaţilor. Informaţia a fost confirmată pentru publika.md de unul din apărătorii apărătorul omului de afaceri.  

Mihai Şaran a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în 19 ianuarie, în timp ce se pregătea să părăsească ţara. La scurt timp, pe numele lui a fost emis mandat şi omul de afaceri a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. 

Potrivit IGP, Mihail Şaran e vizat în 15 plângeri depuse de clienţii companiei de mobilă pe care o conduce. Numele lui figurează şi într-o anchetă iniţiată de Poliţia Română. Acolo au fost depuse 54 de plângeri de la oameni care au plătit în avans pentru comenzi sau chiar suma integrală, însă nu şi-au primiti bucătăriile.

Oamenii au rămas cu ochii în soare după ce Şaran ar fi închis toate cele 14 de magazine din România. Suma prejudiciului se ridică la 1,7 milioane de lei româneşti, echivalentul a peste 7 milioane de lei moldoveneşti.

În acheta din ţara vecină sunt vizaţi şi doi asociaţi de-ai moldoveanului – administratorul afacerii, Andriana Braşoveanu, şi  Lorand Soares Szasz, un cunoscut speaker şi organizator de seminarii privind dezvoltarea IMM-uri. 


Preluat de la: Publika.md