Din Parlament, pe front. O fostă deputată suedeză s-a înrolat în armata ucraineană: „Nu puteam sta acasă, indiferentă”

Caroline Nordengrip, o fostă membră a Parlamentului din partea partidului conservator de dreapta „Democrații Suedezi”, în vârstă de 42 de ani, s-a înrolat în Forțele Armate din Ucraina. 

Într-o serie de postări pe pagina sa de Instagram, Nordengrip a mărturisit că, din momentul în care a aflat despre invadarea Ucrainei, nu a avut nicio îndoială că trebuie să fiu pe front, să apere libertatea acestei țări, de fapt libertatea noastră, a tuturor. „Acum, după trei zile de birocrație, mi s-a permis să intru în armata regulată, a fost nevoie de o mulțime de avize și ștampile. Amprente, fotografii, medici, psihologi, cel puțin 30 de semnături…”, a scris Nordengrip în urmă cu câteva zile, după ce a postat informații detaliate despre controalele epuizante, obținerea permiselor și trecerea de comisii, transmite libertatea.ro. 

Suedeza, care se pregătește din noiembrie alături de camarazi ucraineni, va servi acum în rândurile Legiunii Internaționale, care face parte din Forțele Armate ucrainene. Ea are gradul de sergent.

Pe rețelele sociale, Caroline are o mulțime de fotografii din timpul pregătirii. Ea vorbește cu admirație de „eroismul soldaților, care rezistă 24 de ore din 24 asaltului rusesc, în orice condiții, pe frig sau pe căldură”.

Fosta parlamentară a sprijinit ferm Ucraina, din 24 februarie 2022, data în care Rusia a declanșat invazia. Ea a vizitat în repetate rânduri Kievul, în calitate de deputat.  Și chiar și-a făcut un tatuaj „patriotic”: un trident ucrainean pe antebraț. 


Preluat de la: Publika.md