Din 1 august, spitalul Sfânta Treime din Capitală va primi şi pacienţi cu COVID-19

Din 1 august, spitalul Sfânta Treime din Capitală va primi şi pacienţi cu COVID-19. Primarul Ion Ceban a anunţat în cadrul şedinţei primăriei că decizia a fost luată în cadrul comisiei naţionale extraoridinare de sănătate publică, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus continuă să crească.

Astfel, instituţia medicală va fi completată cu 170 de paturi, dintre care 18 în secția terapie intensivă.

Edilul a precizat că spitalul îşi va păstra profilul de urgenţă, iar intrarea pentru pacienţii cu COVID-19 va fi separată. În acest scop, urmează a fi amenajată o cale de acces pentru ambulanţe din strada N. Dimo şi un spaţiu nou pentru internări. Ion Ceban a cerut să fie prezentat cât mai urgent devizul de cheltuieli pentru aceste lucrări.

La rândul său, şefa direcţiei generale protecţie socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi s-a arătat dezamăgită de faptul că în urma relaxării măsurilor, mulţi cetăţeni subestimează pericolul noulu coronavirus şi nu respectă măsurile de prevenire a infectării.

„Nici reportajele din sălile din reanimare nu-i conving pe unii să respecte măsurile de prevenire. Dacă fiecare persoană nu va fi conştientă de pericolul acestei boi, noi nu vom putea face nimic, ia îmbolnăvirile vor creşte, în special în municipiul Chişinău, deoarece aici se atestă o concentraţie mare de cazuri”, a menţoinat Bucearschi.

CITEŞTE ŞI Situaţie ÎNGRIJORĂTOARE în Capitală, unde numărul bolnavilor de COVID este în creştere. Ce intenţionează să facă specialiştii în sănătate


Preluat de la: Publika.md