devine punctul de legătură între Germania și Turcia

Operatorul austriac de transport feroviar de marfă Rail Cargo Group a lansat recent două noi conexiuni de la Munchen, în sudul Germaniei, și de la Tekirdag, în nord-vestul Turciei. Nodul acestei inițiative este Curtici, în vestul României, cele două noi servicii fiind Munchen-Curtici și Curtici-Tekirdag.
Cu alte cuvinte, Curtici devine poarta RCG pentru a conecta Turcia și Germania. Compania a spus că Tekirdag este „un punct cheie de transbordare pentru tranzitul și fluxul de trafic între Europa de Vest și Turcia”. Acum se poate aștepta mai multă conectivitate și din Belgia cu Turcia. Acest lucru se datorează faptului că frecvența serviciului RCG care leagă orașul românesc de Genk, în Belgia, este, de asemenea, crescută de la trei la cinci călătorii dus-întors pe săptămână și este acum deschisă pentru semiremorci. Ce înseamnă legăturile cu Turcia Îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Europa și Turcia ar putea fi, de asemenea, fructuoasă pentru transportul eurasiatic de-a lungul Coridorului de Mijloc. De exemplu, luna aceasta linia ferată Baku-Tbilisi-Kars, care traversează Turcia, Georgia și Azerbaidjan, este de așteptat să repornească operațiunile după o modernizare majoră.

Cu noile legături și cu cele deja existente de la Budapesta și Bratislava la Istanbul, RCG pare să fie dispus să joace un rol important pe această axă. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere că compania a adăugat și destinații din Kazahstan, Turkmenistan și Uzbekistan în rețeaua sa.  


Preluat de la: Timpul.md