DETALII privind intoxicația de la un liceu din Capitală. Ce spun specialiștii, directoarea instituției, dar și părinții

Caz ieşit din comun la Liceul Municipal Internat cu Profil Sportiv din sectorul Buiucani al Capitalei. În jur de 20 de elevi, din clase diferite, au acuzat aseară şi azi dimineaţă simptome de vomă, greaţă, ameţeli şi dureri de burtă. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă este vorba despre o intoxicaţie alimentară, în condiţiile în care specialiştii spun că în acest caz copiii ar fi trebuit să aibă şi febră. Administraţia instituţiei de învăţământ neagă faptul că produsele consumate de elevi ar fi fost alterate.

Directoarea liceului spune că totul a început aseară, când primii doi elevi s-au simţit rău. Ea respinge cu vehemenţă versiunea că elevii s-ar fi intoxicat la şcoală şi spune că toată mâncarea preparată este întotdeauna proaspătă.

„Primul semnal a fost aseară, doi copii care erau la antrenament pe terenul de fotbal au manifestat vomă şi dureri în burtă. Apoi am rugat diriginţii să ia legătura cu părinţii şi spre dimineaţă erau deja mai mulţi copii care au manifestat aceleaşi simptome”, a menționat Maria Gabuja, directorul Liceului municipal cu profil sportiv.

Un părinte spune că şi copilul lui s-a simţit rău aseară: „Copilul a vomitat aseară. Dar dimineaţa când s-a trezit, se simţea bine şi l-am adus la şcoală. Acum copilul nu se simte rău, parcă”. 

De dimineaţă, la faţa locului au venit reprezentanţii Direcţiei Educaţie pentru a se documenta. Aceştia ne-au spus că au fost prelevate probe pentru a stabili cauza intoxicaţiei copiilor şi că aceştia se află toţi acasă.

„Este vorba despre o intoxicaţie alimentară, dar cazul abia se investighează. Noi suntem la faţa locului de dimineaţă, când s-a aflat despre cazul dat. Este aici şi ANSA şi Centrul Naţional de Sănătate Publică. Am verificat alimentele, toate sunt calitative, cu termenul necesar, totul este în regulă”, a declarat Coralia Babcenco, reprezentant Direcţia Educaţiei. 

Au fost alertaţi şi specialiştii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică, care însă au refuzat să vorbească cu echipa noastră.

În acest caz a fost deschisă o achetă pentru a investiga toate circumstanţele.


Preluat de la: Publika.md