Detalii noi despre incidentul în care un Porsche încalcă regulamentul circulaţiei rutiere în faţa poliţiei (VIDEO)

Poliţişti de decor. Asta putem spune despre un echipaj care a asistat la o încălcare grosolană în trafic comisă de un şofer tupeist, aflat la volanul unui Porsche, iar poliţiştii s-au făcut că nu văd. Imaginile cu SUV-ul de lux care trece peste linia dublă continuă şi circulă pe contrasens, chiar în centrul Capitalei şi sub ochii poliţiştilor, au strâns multe vizualizări şi comentarii acide pe reţelele de socializare.

Încălcarea a fost înregistrată de camera de bord a altui vehicul din trafic. Din imaginile video se vede că automobilul de lux se deplasează pe banda a doua, iar pe prima circulă o maşină a poliţiei. La un moment dat, conducătorul vehicului de zeci de mii de euro trece peste linia dublă continuă, deşi Regulamentul Circulaţiei Rutiere interzice acest lucru. Mai mult, şoferul îşi continuă deplasarea pe contrasens, face slalom printre maşinile care circulau regulamentar şi revine în faţa coloanei. Toate manevrele ilegale durează în jur de 15 secunde chiar sub privirile poliţiştilor care nu au reacţionat. Şeful-adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Alexei Grosu, a declarat că incidentul a avut loc în 8 iulie şi că echipajul ar fi fost antrenat într-o misiune de serviciu.

„La momentul deplasării, echipa era în misiune şi n-a avut posibilitatea să intervină la momentul acela în stoparea conducătorului auto şi clarificarea situaţiei pe caz.”

Pentru că poliţiştii nu au anunţat incidentul prin staţie, INSP s-a autosesizat în baza imaginilor postate pe reţelele de socializare. Şeful adjunct al INSP susţine că şoferul a fost identificat şi va fi sancţionat cu 1500 de lei, cu aplicarea a trei puncte de penalizare.

Alexei Grosu ne-a mai spus că INSP a declanşat o anchetă internă în acest caz.

CITEŞTE ŞI: Poliţişti care ţin loc de decor! Un Porsche încalcă în faţa poliţiei, iar poliţia se face că nu-i vede (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md