Detalii noi despre CRATERUL IMENS apărut într-o curte din Capitală. Autorităţile au avut nevoie de cinci zile pentru a astupa groapa

Responsabilii de la Pretura sectorului Centru au avut nevoie de cinci zile pentru a astupa groapa de aproape 20 metri adâncime de pe strada Bucureşti. După ce postul nostru de televiziune a mediatizat cazul, muncitorii de la o companie privată de construcţie, contractată de Pretură, au dus lucrările la bun sfârşit. Valentin Zacordoneţ a avut de suferit de pe urma craterului format chiar la intrarea în casă. Groapa s-a adâncit şi mai tare după ploile din ultimele zile şi a creat fisuri.

”Fisura este de aseară din cursul nopţi, după ploaie a apărut. Toată apa curgea în această groapă. Aici nu s-a descoperit să vedem ce sunt cu aceste beciuri, să vedem unde curge apa de la ploaie. Au pus pietriş la pământul cela prăbuşit şi gata”, a spus Valentin Zacordoneţ, locatar. 

”Se duce tavanul, deoarece se prăbuşeşte peretele.”

Îngrijoraţi sunt şi vecinii care împart aceeaşi curte cu Valentin Zacordoneţ. Unii dintre ei au copii mici şi au fost nevoiţi să plece de acasă pentru a nu-i supune pericolului.

”Groapa avansează spre casa mea de acum. A plecat o familie cu copii, sună şi întreabă dacă poate să se întoarcă”, a declarat Eugen Reapcevsc, locatar. 

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, ne-a declarat că vina pentru această situaţie o au locatarii.

”Din cauza lor a fost prăbuşirea, deoarece ei s-au conectat la canalizare şi ea era defectată şi nu au reparat-o de zeci de ani. Astăzi noi terminăm lucrările aşa cum a fost planificat”, a declarat Pavel Rusu,
pretorul sectorului Centru. 

Într-un final, groapa a fost astupată, iar drumul din curte a fost asfaltat. Banii pentru aceste lucrări urmează să fie alocaţi din fondul de rezervă al primăriei Chişinău.

CITEŞTE ŞI: Detalii despre CRATERUL IMENS apărut într-o curte din Capitală. Ce spun LOCATARII şi AUTORITĂŢILE


Preluat de la: Publika.md