Detalii despre omorul şi jafurile comise de către un minor, la Hînceşti

Noapte ca în filme poliţiste la Caracui, Hânceşti. Un minor 17 ani în stare de ebrietate a omorât un localnic şi i-au jefuit pe alţi patru. Forţele de ordine au fost alertate la ora două şi 30 de minute de către o femeie din sat care a comunicat că a fost ameninţată şi jefuită de către un tânăr necunoscut care a pătruns în locuinţa ei.

În timpul operaţiunii de căutare a suspectului, poliţiştii au descoperit într-o casă cadavrul unui bărbat de 44 de ani cu plagă de cuţit în regiunea gâtului. Între timp serviciul de gardă al Inspectoratului de Poliţie Hânceşti afost informat de către un bărbat că tatăl său a fost agresat cu un cuţit de către un tânăr care a pătruns în locuinţa sa.

Între timp, o altă victimă din sat a anunţat poliţia că a fost maltratată. Femeia de 77 de ani a fost internată la spital pentru îngrijiri medicale. După ultimul atac, poliţia din Hânceşit a fost ridicată pe alarmă şi a depistat în spatele unei case o persoană cu semnalmentele descrise de victim care încerca să se ascundă. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 17 ani, locuitor al satului Caracui. El se afla în stare avansată de ebrietate. El și-a recunoscut vina parțial, iar în timpul percheziției corporale au fost depistați asupra lui bani, care se presupune că ar fi primiți de la victime.

Ulterior, în timpul documentării celor patru cazuri, poliția a mai primit un apel telefonic în care s-a comunicat că, tânărul a pătruns şi în casa unui bărbat de 71 ani pe care, a declarant că a fost amenințat cu un cuțit și deposedat de 1500 de lei.

Pe toate aceste cazuri au fost inițiate cauze penale în cadrul cărora vor fi stabilite toate circumstanțele, dar și complicitatea altor persoane la săvârșirea infracțiunilor. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi cercetat penal pentru tâlhărie şi omor intenționat.

Potrivit legii acesta riscă până la 15 de ani privațiune de libertate.


Preluat de la: Publika.md