Deși și-a închis granițele, Ungaria a înregistrat un record al infecțiilor cu noul coronavirus

Ungaria a anunţat 1.070 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, un record al raportărilor zilnice pentru această ţară, transmite DPA, preluată de Agerpres. Numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns în Ungaria la 17.990. 

Totodată, șase persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore în Ungaria, o ţară cu o populaţie de aproape 10 milioane de locuitori, iar numărul total al deceselor puse de autorităţi pe seama noului coronavirus a ajuns la 683. Numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns în Ungaria la 17.990. 

Numărul infecţiilor detectate a crescut foarte mult de la sfârşitul lunii august, iar experţii atribuie această creştere pe comportamentul relaxat al oamenilor din perioada lunilor de vară, când rata de infectare a fost mai mică.

Ungaria şi-a închis frontierele de la 1 septembrie pentru cetăţenii străini, invocând o creștere a numărului de infecții. Ulterior a anunțat excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia. Accesul este permis numai celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus. Măsura a fost criticată de Comisia Europeană, care a atenţionat guvernul de la Budapesta în legătură cu orice discriminare bazată pe naţionalitate şi subliniat la importanţa „integrităţii Spaţiului Schengen”.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie