Descoperirea UIMITOARE făcută de un bărbat într-un perete al vilei sale. Era acolo de 3000 de ani (FOTO)

Un bărbat din Turcia, care nu a vrut decât să-şi renoveze casa, a spart un perete de rezistenţă al vilei sale de la ţară. Mare i-a fost mirarea când a văzut că a descoperit o bucată mică din istoria omenirii, scrie b1.ro

După ce a spart peretele, bărbatul a găsit un fel de labirint, un culoar, de fapt, ce se împărţea către mai multe drumuri, un fel de intersecţie. A alertat autorităţile, iar cercetătorii au decretat că acolo se află un oraş antic, vechi de 3000 de ani.

Respectiva cetate subterană se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori.

S-au mai găsit guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire. Gurile de acces erau prevăzute cu „porţi” de stâncă uriaşe, menite să ţină duşmanii afară. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.

Cercetătorii s-au declarat optimişti. Ei cred că oraşul are o întindere şi mai mare. Trebuie doar să sape şi mai adânc, mărimea exactă fiind încă un mister.

Acum, labirintul a fost deschis circuitului turistic, însă numai câteva galerii sunt accesibile.

 


Preluat de la: Publika.md