Descoperire înfiorătoare în Olanda: Containere maritime transformate în celule și o cameră de tortură complet echipată

Poliția olandeză a descoperit în cadrul unei operațiuni mai multe containere maritime care fuseseră transformate în celule improvizate, precum și o cameră de tortură izolată fonic, dotată cu scaun de dentist și instrumente de tortură, informează Washington Post.

Aceste camere erau folosite de către grupările din crima organizată olandeză, implicate în producția și traficul de droguri.

În data de 22 iunie, poliția olandeză a arestat șase oameni suspectați că puneau la cale infracțiuni precum răpire sau atac deosebit de grav. Cele șapte containere au fost descoperite într-un depozit din satul Wouwse Plantage, la granița cu Belgia.

Polițiștii au primit anonim mesaje și fotografii cu camera de tortură, dotată cu un scaun de dentist prevăzut cu mijloace de imobilizare. În mesaje, depozitul era denumit „camera de tratament”. Totodată, erau comunicate numele potențialelor victime, care au fost atenționate de poliție și s-au ascuns.

„Sase dintre containere aveau rol de celule în care oamenii puteau fi legați și un container era transformat în cameră de tortură”, a declarat Andy Kraag, oficial al poliției olandeze.

În containere au fost descoperite pungi cu unelte printre care foarfece de grădină, pensete și bisturie. Aceste unelte „urmau să fie folosite pentru tortură sau pentru a pune presiune pe victime”, se arată în comunicatul poliției.

În cadrul altor percheziții au fost găsite uniforme de poliție, veste antiglonț, mașini furate, 25 de arme de foc și droguri.

Investigația poliției olandeze, denumită 26Lemont, bazată pe milioane de mesaje criptate, a dus la arestarea a peste 100 de suspecți și la capturarea a peste 8 tone de cocaină și 1,2 tone de metamfetamină. Totodată, au fost desființate 19 laboratoare în care se produceau droguri sintetice și au fost confiscate zeci de arme de foc.

 


Preluat de la: Publika.md