Deputaţii, INDIGNAŢI că Nichiforciuc şi Mizdrenco au venit la şedinţa Parlamentului: Să nu punem sub risc sănătatea deputaţilor

Mai mulţi deputaţi s-au arătat nemulţumiţi şi au cerut ca democratul Eugeniu Nichiforciuc şi socialistul Vladimir Mizdrenco, care au fost testaţi pozitiv la coronavirus, să părăsească sala de şedinţe a Parlamentului, deoarece nu ar fi respectat regimul de carantină de două săptămâni după ce s-au tratat de COVID-19.

„Vreau să felicit colegii pentru starea impecabilă de sănătate pe care o au, însă vreau să amintesc că conform protocolului naţional, pacienţii trataţi, care au fost testaţi negativ după tratament, trebuie să respecte în continuare condiţiile de carantină la domiciliu încă două săptămâni. Aşa că dacă n-au trecut două săptămâni după ultima testare negativă, aceştia nu trebuie să se afle în această sală şi trebuie să o părăsească imediat, altfel ei încalcă legea”, a declarat Veronica Roşca, deputat PAS.

Şi deputatul PPDA, Liviu Vovc, s-a arătat deranjat de prezenţa celor doi parlamentari în plen: „Doi deputaţi încalcă ordinul Ministerului Sănătăţii, încalcă protocoalele făcute de specialişti şi s-au prezentat la această şedinţă. Scopul care e? Să ne băgaţi iarăşi 14 zile în carantină pe toţi? Să fim responsabili, să nu punem sub risc sănătate deputaţilor”.

În replică, Nichiforcuiuc i-a acuzat pe deputați că recurg la speculaţii.

„Testele pozitive şi cele negative sunt înregistrate la ANSP, la medicul de familie, după toate procedurile. Testul negativ care l-am avut a fost din data de 27, de atunci până astăzi au trecut 15 zile. Ieri oficial am ieşit din autoizolare”, a spus Nichiforciuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că trei deputaţi s-au îmbolnăvit de COVID-19. Este vorba despre democratul Eugeniu Nichiforciuc, socialistul Vladimir Mizdrenco şi deputatul DA, Arina Spătaru.

După ce a fost confirmat primul caz de COVID-19 în Legislativ, Zinaida Greceanîi a instituit carantină pe o perioadă de două săptămâni, iar parlamentarii au fost obligați să-și facă testul la COVID. În data de 5 iunie, când a expirat carantina pentru deputați, fracțiunile PAS și Platforma DA au cerut convocarea deputaților în ședință, însă în sala plenului s-au prezentat doar aleșii din cele două fracțiuni.


Preluat de la: Publika.md