Deputați lituanieni, în vizită la Chișinău: Se vor întâlni cu Maia Sandu și Dorin Recean

La Parlament, deputații lituanieni vor avea întrevederi cu șeful legislativului Igor Grosu, cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, și președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca. Membrii delegației vor mai discuta cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania, Ion Babici.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Prim-ministrul Dorin Recean. Deputații lituanieni se vor întâlni și cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte de actualitate cum ar fi agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie.

Membrii Grupului pentru relații interparlamentare a Seimasului Republicii Lituania vor mai merge la Cahul și la Soroca, unde vor avea discuții cu agricultorii din regiune.


Preluat de la: Unimedia.info