Demonstraţie de forţă. Angajaţii vamali şi-au testat capacităţile de intervenţie antifraudă (VIDEO)

Angajaţii Serviciului Vamal şi-au demonstrat capacităţile de reacţie şi intervenţie, în cadrul unei demonstraţii de forţă. Inspectorii chinologi și patrupezii instruiți de aceștia au simulat cazuri de depistare a țigaretelor, stupefiantelor și produselor anabolizante, disimulate în lăzi și autoturisme.

De asemenea, câinii de serviciu au demonstrat acțiuni de intervenție, de disciplină și apărare, patrupezii cu cele mai bune rezultate în depistarea bunurilor de contrabandă fiind remarcați de cei prezenți la eveniment.

Un alt element al exercițiului a fost prezentat de ofițerii echipelor mobile, care s-au luat pe urmele unui conducător auto ce refuza să se supună cerințelor legale de a opri mijlocul de transport. În cele din urmă, autovehiculul a fost stopat forțat de ofițeri, iar șoferul a fost imobilizat.

Tot în cadrul demonstrației, invitaților le-au fost prezentate echipamentele tehnice de control din dotare, iar funcționarii vamali care s-au remarcat prin rezultate profesionale deosebite au fost menționați cu diplome și medalii.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în primele șase luni ale anului curent, echipele mobile ale Vămii au înregistrat 142 de cazuri de depistare a bunurilor de contrabandă, valoarea cărora se cifrează la peste 12 milioane de lei.

În ceea ce privește depistările înregistrate cu implicarea câinilor de serviciu, în perioada de referință, au fost consemnate 106 cazuri, valoarea bunurilor ridicându-se la peste 1 milion de lei.

 


Preluat de la: Publika.md