Decretul Maiei Sandu, în vizorul CC. Curtea Constituţională va examina astăzi sesizarea deputaţilor PSRM

Curtea Constituţională va examina astăzi sesizarea deputaţilor PSRM referitoare la decretul preşedintelui Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliţa pentru funcţia de premier.

Acum o săptămână, Curtea Constituțională a refuzat să suspende decretul, la cererea socialiștilor, dar a anunţat că îi va verifica totuși constituționalitatea. Curtea a indicat, totodată, că Parlamentul nu este în drept să se întrunească pentru a examina a doua oară candidatura Nataliei Gavriliță, până la o decizie finală.

Sesizarea socialiştilor a fost depusă în contextul în care majoritatea parlamentară formată din PSRM, Platforma „Pentru Moldova” şi trei deputaţi neafiliaţi, cu 54 de voturi au înaintat candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de premier. Potrivit unei hotărâri anterioare a CC, preşedintele este obligat să înainteze candidatul unei majorităţi parlamentare. Maia Sandu a explicat însă că nu a făcut acest lucru, din cauza faptului că unii dintre cei 54 de deputaţi ar fi implicaţi în scheme de corupţie.


Preluat de la: Publika.md