Declarațiile SUA despre negocierile cu Rusia

Anunțul îl face RBC-Ucraina cu referire la Radio Libertatea.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că posibilitatea negocierilor depinde de disponibilitatea președintelui rus Vladimir Putin.

„Sfîrșitul războiului depinde în principal de Vladimir Putin și de ceea ce decide… Sper ca Putin să înțeleagă mesajul și să demonstreze dorința de a negocia sincer în conformitate cu principiile de bază care stau la baza comunității internaționale și a Cartei ONU: suveranitate, integritate teritorială, independență „Dacă sînt confirmate în mod corespunzător, ar trebui adoptată o rezoluție”, a spus el într-o conversație cu președintele Forumului Economic Mondial, Borge Brende, din Arabia Saudită.

De asemenea, secretarul de stat american a mai remarcat că Europa a scăpat de dependența de resursele energetice rusești în moduri extraordinare în doar doi ani.

„Toate acestea, cred, sînt un eșec strategic uriaș pentru Rusia. Sper că există recunoaștere a acestui lucru. De îndată ce Rusia demonstrează că dorește sincer să negocieze, cu siguranță vom fi acolo și cred că ucrainenii vor fi acolo”, a spus Blinken.


Preluat de la: Noi.md